maandag 8 maart 2010

Leer met anderen, leer van je zelf. Laatste citaat uit Heks van Portobello


"Ga door met leren, maar doe dat altijd samen met anderen. Blijf op je zoektocht niet alleen: want stel dat je een verkeerde stap zet, dan zul je niemand hebben die je helpt die fout te corrigeren".

Dat betekent dus kwetsbaar opstellen. Feedback, ondersteuning, zelfs hulp vragen. Eng hoor in deze tijd ;). Of juist niet? Laat je daarmee kracht zien? Laat je zien wat je niet weet, en dus ook wat wel?
Soms voel je je onzeker. Is dat erg? Neen, volgens mij niet. Vanuit die onzekerheid leer je. Ook over jezelf. Werk gerelateerd en in prive.

"Probeer je goed te voelen, ook op die momenten waarop je jezelf maar een waardeloos schepsel vindt... Doe geen poging om iemand van wat dan ook te overtuigen. Wanneer je iets niet weet, vraag het dan of zoek het uit. Maar ben je eenmaal bezig, wees dan als een rivier die stil en rustig stroomt, zich overgeven aan een grotere energie. Geloof...geloof dat je het kunt. ..Herprogrammeer jezelf met gedachten die je doen groeien. Wanneer je geirriteerd bent, twijfelt, probeer je dan te lachen om jezelf.

1 opmerking:

  1. Ik geloof wel in het feit dat je met kwetsbaar opstellen veel kan bereiken. Maar ondanks de positieve reacties op de momenten waarop het me lukte blijf ik het moeilijk vinden. Bij mensen die ik vertrouw gaat het me minder moeilijk af dan in een onpersoonlijke omgeving.

    Maar goed, dan maar als een rivier, stil en rustig stromen. Moet direct maar om mezelf gaan lachen want er komt bij stil en rustig toch wel wat irritatie (zal wel lang gaan duren, is er geen kortere weg?) langs. ;-)

    Leuk om te lezen dat Coelho werkelijk uit alle hoeken en gaten zijn inspiratie vandaan haalt. Nu weer duidelijk door het boeddhisme.

    Leuk om te lezen wat je schrijft.

    BeantwoordenVerwijderen